top of page
  • Redaktør#1

Når kan barnet ditt svømme?


Tidligere strandlivredder og ambulansesjåfør Inger Lise Walaker deler noen betraktninger knyttet til dette viktige spørsmålet.


– Her ønsker jeg å dele noen betraktninger som jeg har gjort med foreldre og andre instruktører de siste årene, sier Inger Lise Walaker til Livredderen.


Det er en lys vinterkveld og de unge svømme- og livredningselevene sitter klare til kurs på bassengkanten på Bakkenteigen. Olga Kristoffersen og tre instruktører er sammen for å trene og gi en tryggere opplevelse i vannet denne kvelden.


25-metersbasseng

På Bakkenteigen (Universitet i Sørøst-Norge) kan barna boltre seg i 25-metersbasseng hvor de kan øve distanse, finslipe teknikk, trene livredning, startstup, lære saltovending, hoppe,stupe og leke. De tøffeste av de tøffe stuper sågar fra tremeteren. Instruktørenes oppgave er først å fremst å få barna til å slappe av i vannet, slik at barna tørr å få vann i ansiktet og nesa. Deretter introduseres svømme- og livredningsteknikker samtidig med individuelle tilbakemeldinger slik at barna kan «vokse» seg gode.


Inger Lise Walaker

Fem år gammel

Dette livredningseventyret startet for snart to år siden da jeg introduserte dette til klubben Vestfold Krets. Nå har Vestfold Krets gjennomført norgesmesterskapet og deltatt på flere stevner. Noen barn liker å ha noe å strekke seg etter, andre vil være mer bedagelig, og det er plass til begge deler. De som ønsker – og som fyller ni år i løpet av skoleåret – kan være med å konkurrere på stevner.Kretsens yngste stevnedeltager var fem år gammel, men det skal sies at både mammaen og pappaen er engasjerte svømmeinstruktører hos oss. Unge Max deltok derfor utenom konkurransen og det er uansett stas å få utdelt sin aller første medalje.


Livredning i teori og praksis

Her i Vestfold er man omgitt av vann på alle kanter, og vi vet at barn kan redde andre barn. Dette har vi vært opptatt av å lære bort helt siden da vi startet opp på 80-tallet. Barn og «små voksne» er i situasjoner, hvor de er sammen med andre i samme alder, og det er stor forskjell på om redderen er moden nok til å kunne gjennomføre en redningsaskjon dersom noen er i reell fare. NLS anbefaler generelt at barn kan lære å bruke redningsutstyr fra de er ti år gamle fordi det er så stor forskjell på å gjennomføre en redning kontra å lære livredning i teorien.

231 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page