top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

– JEG SKAL LÆRE Å REDDE VENNENE MINE

Tolv år, snart tretten år gamle, Adel Al–Salwi, fra Bjørndal skole, lærer selvberging. Ifølge Læreplanen skal han kunne berge seg selv og andre i vannmiljøer.

Sørenga sjøbad (Livredderen): – Jeg har i dag lært hvordan jeg kan redde meg selv og mine venner hvis vi er ute i naturen og bader, sier Adel Al–Salwi til Livredderen.

35 elever fra Bjørndal skole har gjennomført kurs med NLS Sikkerhet i hvordan berge seg selv og andre. På programmet er selvberging, livredning og førstehjelp.


Aktiv dag

Adel Al–Salwi har vært på fire stasjoner med øvelser en solfylt dag på Sørenga sjøbad i indre havnebasseng av Oslofjorden.

– Dette er en fin måte for unge barn å lære seg mer om det kalde bannet, sier han.

Den først stasjonen er HLR, den andre er på grunt vann, på den tredje kaster de line og den siste stasjonen er å tørre slippe seg selv på dypt vann. Alt under profesjonelt oppsyn av Norges Livredningsselskap.

– Dette er kunnskapsmålene i læreplanen, sier president Claire Ann Alfonso.

Det er frisk stemning i den kalde mailuften og svært livlig samtaler blant elevene.

Motiverende

Ottar Haugbo er inspektør på Bjørndal skole med ansvar for 6-7. trinn på skolen.

– Dette er veldig motiverende for elevene våre, sier han og klarer ikke berømme instruktørene nok som fikk de fleste til å teste grenser og frykt i det kalde vannet.

Det er 16 grader i luften og 14,5 grader i vannet. 3-4 sekundmeter kald vind blåser.

Siste kursdag er ute på Hvervenbukta, før sommerferien byr på strandbesøk med betydelig større kunnskap om ulykken skulle være ute.

68 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page