top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

ISKALD MAIDAG PÅ JESSHEIM

Ungdomsskoleelever ved Hoppensprett Ungdomsskole trosset en ekstremt kald maidag for å øve ute på livredningskunnskap.

HOPPENSPRETT UNGDOMSSKOLE (Livredderen) – Jeg synes elvene virker veldig interessert i disse relevante øvelsene, sier kontaktlærer Marianne Espe Pettersen ved Hoppensprett Ungdomsskole til Livredderen.

Livredderen følger denne ungdomskolen med undervisningen knyttet til livredning og selvberging etter den nye læreplanen.


Iskaldt

Det er ved inngangen til mai, solen skinner, men det er frosne ispartikler i luften.

48 elever stilte likevel på tre av de viktigste øvelser som er svært nyttige om ulykken skulle være ute. Elevene er delt i tre grupper.

– Halvparten driver nå med risikoanalyse, øvelsen forlenget arm, og Beach Flags, sier kontaktlærer Marianne Espe Pettersen til Livredderen og legger til at de også skulle svømme ute denne dagen, men det er alt for kaldt.


Læreplan

Læreplanen er klar på kompetansemålene for livredning og selvberging i skolen.

Norges Livredningsselskap har i mange år jobbet for at elever skal beherske møtet med vann ute i naturen, og ikke bare svømmeopplæring i varme svømmehaller.

88 personer mistet livet i drukningsulykker i Norge i fjor. Det er en økning på 17 prosent fra 2021, da 75 personer omkom,

– Bading i sjø og ferdsel i vann utendørs stiller andre krav til ferdigheter enn det som kreves i et basseng, sier president Claire Ann Alfonso.

Med de nye læreplanene fra Utdanningsdirektoratet dreies fokus mot en større forståelse av svømme- og livredningsopplæring inne og ute i naturen.

11 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page