top of page
  • Redaktør#1

hun har lært bort livredning i over 30 år

Oppdatert: 13. des. 2019

I langt over 30 år har Torill Hindmarch lært bort livredning til barn, ungdom og voksne. En lidenskap som startet litt tilfeldig takket være en kjekk politikadett.


Livredningsveteranen ler når hun tenker på hvordan interessen for livredning startet. Den engelskfødte kvinnen som har norsk mor vokste opp i Carlisle i Nord-England.

– Der skulle det holdes kurs, og politikadetten som ledet kurset var så kjekk at alle jentene meldte seg på, smiler hun.

Senere flyttet hun til Vestby hvor hun holdt livredningskurs over ti kurstimer for skolelever.

– Elevene syntes dette var så morsomt at de gjerne ville fortsette. Dermed fant jeg ut at vi kunne starte opp Vestby Livrednings-klubb. Dette er nå over 30 år siden. Babysvømming

Torill Hindmarch har mye av æren for at Vestby Livrednings-klubb er en av de markante livredningsklubbene i Norge. At hun er æresmedlem er velfortjent. Selv om hun opp gjennom årene har vært litt nomade og bodd flere forskjellige steder på Østlandet og startet andre klubber så har hun beholdt medlemskapet i Vestby. Opp gjennom årene har Torill Hindmarch også hatt en sentral rolle i at det mange steder har vært kurs i babysvømming. – Jeg har vært med på å dra i gang kursene flere steder og lært opp instruktørene, forklarer hun.

De siste seks-syv årene har hun også jobbet som fagkonsulent for Norsk Livredningsselskap.

Nå har hun flyttet tilbake til Hvitsten i Vestby og dermed vil garantert den lokale klubben få mye glede av hennes erfaring og kunnskap.

– Jeg har ingen formelle verv i Vestby Livredningsklubb nå. Er et vanlig medlem som gjerne stiller som frivillig når det trengs.

Vanntrygghetsdag

Onsdag tilbrakte Torill Hindmarch fire timer på stranda i Hvitsten hvor hun hadde fokus på vanntrygghet. Her lot hun barn og voksne få muligheten til å prøve seg som livreddere, kaste redningsbøyen som henger godt synlig på strender og i svømmehaller rundt i hele landet samtidig som hun delte ut brosjyrer og delte av sin kunnskap.

– Arrangementet her i Hvitsten er en pilot som jeg garantert kommer tilbake med flere tilsvarende arrangementer av neste år. Livredning er noe alle bør kunne litt om. En vet aldri når en kommer opp i en situasjon hvor det trengs kunnskap, sier hun.

(Tore Kubberud ,Vestby Avis).


100 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page