top of page
Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

HEKTISK AKTIVITET I NLS

Det har vært stor aktivitet i Norges Livredningsselskap i vår og sommer. Det drukningsforebyggende arbeidet er bragt i fokus.

LIVREDDEREN (OSLO) – I sommer har vi reddet 34 mennesker fra drukningsfare på strender i Oslo- regionen, sier president Claire Alfonso i Norges Livredningsselskap.


Dette er redninger i kategori 1; som er badegjester i direkte drukningsfare eller situasjoner som kan føre til drukning. NLS – i samarbeid med Oslo Kommune – vokter hver sommer Operastranda, Sørenga sjøbad, Huk og Hvervenbukta. Det har vært tusenvis av hendelser med hjelp til strandgjester. – Vi ønsker oss flere strender med Strandlivreddere, sier Alfonso.


Arendalsuka

NLS hadde egen stand under Arendalsuka og jobbet med å sette drukningsforebyggende arbeid på den politiske dagsorden. Alle de politiske partiene gav støtte til vårt budskap. – Målet er at ingen skal drukne, og vi setter fokus på lokalkunnskap om farer ved å ferdes på din lokale strand, sier presidenten.

NLS jobber med å skape gode holdninger og bedre tryggheten for badegjester i Norge.

– Dette handler i stor grad om forebyggende kunnskap, og vi krever at flere kommuner skal sette dette på dagsorden, sier Alfonso.


World Drowning Preventing Day

«World Drowning Prevention Day» er en internasjonal markering i regi av International Life Saving Federation (ILS) og Verdens Helseorganisasjon (WHO).

– Dagen markeres over hele verden. Norges Liv- redningselskap skal hvert år bruke denne anledningen til å sette fokus på dette viktige området for et vannrikt land som vårt, sier Alfonso.

Det var markeringer flere steder på Østlandet.

NLS hadde en informasjonskampanje på Solvik Marina ved Høvik og Kongen Marina ved Hjortnes- kaia. Det drukner rundt hundre personer årlig og målet er at ingen skal drukne i Norge.

– Målet er å øke bevisstheten rundt drukningsfaren som finnes årlig, sier Alfonso.


Rosendal

Foreldrens arbeidsutvalg (FAU) ved skoler og barnehager som benytter seg av bassenget i Rosendal, trommet sammen en akutt-aksjon for å vise inn-byggerne hva de mener om kutt i drift av bassenget og svømmeopplæringen på skolene i Kvinnherad. NLS sikkerhet var med på aksjonen og fikk satt solid oppmerksomhet rundt beslutningen.

– Vi kastet oss i bilen og deltok på aksjonen som kom i avisen og fikk satt søkelys på problemet, sier Alfonso. Hun la til – i en appell – til fremmøte at i 2008 kom den nye læreplanen som har satt svømmeopplæring inne og ute på dagsorden. Her også!

– I dag har vi en læreplan hvor elevene skal klare kompetansekravene i svømming, og den sier at barna skal kunne ferdes trygt i vann, sier Alfonso.



Storøyodden

Sommerskolen i Bærum kommune hadde satt drukningsforebyggende arbeid på dagsorden og NLS kjørte kurs for de minste i sommer. Det varte i tre uker og det var 30 deltakere på hvert kurs.

– Det er gøy å se at barna klarer å sette fokus på drukningsforebyggende adferd og samtidig oppleve gleden ved vann, sier Alfonso, og legger til at alle fikk prøve seg på livredderøvelser.

Det var kurs på alle trinn og kursene var gratis for alle barn i kommunen og det faglige innholdet var utviklet av Norges Livredningsselskap.

36 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page