top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

GODT BESØK UNDER ARENDALSUKA

Oppdatert: 21. des. 2022

Arendalsuka er en politisk festival som arrangeres i Arendal hver sensommer. Den ble startet for ti år siden etter inspirasjon fra Almedalsuken i Sverige.

Erik Knudsen (t.v.) fra Redningsselskapet og Stig Nikolaisen samarbeidet godt under Arendalsuka. Partene er naboer på hovedkontoret på Lysaker, og det var naturlig å være naboer under Arendalsuka også.


ARENDALSUKA (LIVREDDEREN): Tidlig mandag morgen 15. august pakket vi bilen med alt til standen på Arendalsuka.

Det var Jon Petter Skar, administrasjonsmedarbeider ved HK, og undertegnede, som skulle stå på standen de første dagene. Jon Petter var førstereis, mens jeg fikk litt erfaring i fjor på hva dette gikk ut på.

Og min erfaringen er at det er MANGE mennesker i Arendal denne uken, og at det er viktig å ha tilstrekkelig «give-aways» til barn og unge som kommer innom standen.

«Hva har dere?»

Det er nettopp spørsmålet fra veldig mange av de som kommer bort til standen. Skuffelsen er tydelig om vi bare tilbyr en flyer med badevett, eller et oppgavehefte om vanntrygghet. Ansiktet lyser derimot opp når vi tilbyr et badespill, en kulepenn, eller engangsmaske til bruk ved innblåsninger når du gjør HLR.

I år ga vi bort 200 badespill. Det var flest til de yngste besøkende, men også til flere besteforeldre. Alle som mottok spillet måtte pent høre på hva spillet faktisk går ut på, og samtidig fikk vi «flettet» inn kunnskap om hva vi jobber med i Norges Livredningsselskap. De fikk fortalt at hver og en må bidra slik at alle skal føle seg trygge i, på og ved vann. I år ga vi også bort 200 engangsmasker. Her var mål-gruppen ungdommer og voksne.

President Claire Ann Alfonso brenner for det drukningsforebyggende arbeidet vi gjør, og deler gjerne sin kompetanse med nysgjerrige ungdommer under Arendalsuka.


Jon Petter er alltid i godt humør, og skulle gjerne tatt en time hvor han fikk trent på å kaste redningsline. Men det er det dessverre ikke tid til under Arendalsuka


Arendalsuka har strenge regler om at det ikke er tillatt med salg av produkter eller aktiv medlemsverving, så her er det synlighet og informasjon som er i hovedfokus.

«Hva driver dere med da?»

Torsdag og fredag var skolene i gang i Arendal. Skoleungdommen fikk i oppgave å bli bedre kjent med organisasjonene. Det er alltid hyggelig når vi får spørsmål som «Hva driver dere med da?». Da kan vi dele god informasjon om hva vi jobber med, hvordan vi jobber, og informere om våre 22 klubber og kretser i Norge som driver utstrakt kursvirksomhet. Vi trekker frem Strandlivredderne, vårt eminente landslag

innen livredningssporten som har hentet hjem edelt metall i både EM og VM. Da blir de aller fleste ganske imponert – med god grunn!


Flyte – en paraplyorganisasjon

Torsdag var vår president Claire Ann Alfonso på plass. Dette var også dagen for markering av Flyte. Det en felles paraplyorganisasjon som jobber mot drukningsdød.

Leder i Flyte – tidligere finansminister Siv Jensen – markerte dagen med å demonstrere både bruk av redningsline og redning i sjøen fra en av Redningsselskapets skøyter som lå i Pollen disse dagene. Våre samarbeidspartnere Redningsselskapet og Svømmeforbundet var også på stand. Dette er et godt samarbeid.


Oppsummering

Det var en fin uke med variert vær, og mange hyggelige treff med både besøkende og representanter fra andre organisasjoner. Selv om det er lange dager, og man blir litt sigen i bena og ør i hodet, er det en fin måte å treffe folk på. Flere kommer bort til oss for å fortelle deres egne erfaringer med drukninger og svømmeopplæring, og noen spør oss hvor de kan ta med barn og barnebarn på babysvømming og livredningskurs. Det er minnene om disse fine samtalene vi tar med oss hjem etter årets Arendalsuke.


Skrevet av Stig Nikolaisen – daglig leder i Norges Livredningsselskap.

31 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page