top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

CORONA-ÅRET

Det siste året har vært utfordrende for alle borgere, og vi ser alle frem til en periode uten sosial nedstenging.

– Mange klubber og kretser har blitt satt på prøve med så mange regler og forskrifter, men det har gått bra, sier president Claire Ann Alfonso til Livredderen.

Begrensinger

Det er 24 klubber og kretser under Norges Livredningselskap. De fleste driver med kurs og opplæring av barn, under og voksne i svømme- bassenger og utendørs.

– Mitt inntrykk er at det har vært utfordrende for mange, men gjennom et godt samarbeid med respektive instanser har dette gått greit, sier Alfonso.

Mange bassenger har vært nedstengt og det har vært store begrensinger på hvor mange som får være på samme sted.

– Vi regner med at når de nasjonale retningslinjene blir lettere så kan flere starte opp sin virksomhet igjen, sier hun.


Hybrid-løsning

Nød lærte naken kvinne å spinne, heter det. Det opp-leves også slik hos mange av klubbene og kretsen. Det har vært et enormt digitalt skifte hvor store deler av normal virksomhet skjer gjennom digitale møter som Teams, Google, og andre.

– Vi har kjørt «hybrid-løsninger» på våre kurs fra administrasjonen, sier Alfonso.

Det har vært avholdt mange kurs inne ulike disipliner, men i all hovedsak digitalt.


Utfordrende og arbeidskrevende

Livrednings-nestor Louis Belaska Ustad i Vestfold Krets sier at året har vært

utfordrende og arbeidskrevende.

– Men også meget lærerikt, repliserer han raskt og legger til at kretsen måtte finne nye måter både organisatorisk og praktisk i driften.

– Dette har gitt oss muligheter til å se ting på en ny måte og helt klart har utviklet Vestfold Krets videre, sier han til Livredderen.


Faktaboks:

* Koronavirussykdommen (covid-19) er en smittsom sykdom forårsaket av korona- viruset.

* De fleste som rammes av covid-19, opplever milde til moderate symptomer og blir friske uten behov for spesialbehandling.


Hvordan sykdommen spres

* Viruset som forårsaker covid-19, spres gjennom dråpene som dannes når en smittet person hoster, nyser eller puster ut.

* Dråpene er for tunge til å bli værende i luften og faller raskt ned på gulvet eller andre flater.

* Du kan bli smittet hvis du befinner deg i nærheten av noen som er smittet av covid-19, og puster inn viruset – eller hvis du berører en flate der viruset finnes, og deretter tar deg i øyne, nese eller munn.

70 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page