top of page
  • Redaktør#1

Ble hedret for å redde Oskar (4) fra å drukne

Oskar (4) var på badetur med mormor og storesøster. I dag er familien veldig glad for at også Hans Christian Holte og Morteza Hamzeh var ved Brekkedammen, da Oskar havnet i elva med stor vannføring.

OSLO: Tirsdag 22.oktober var tiden inne for overrekkelse av heder, ære, blomster og gave fra Norges Livredningsselskap (NLS), til Hans Christian Holte, Morteza Hamzeh og mormor Gerd Stene, for deres innsats i fjor sommer da Oskar (4) falt i Akerselva.

Dette hendte 13.05.2018 ved Akerselva rett før den store fossen som ligger mellom Kjelsås og Frysja. Det var en av de første dagene med fint vær etter en lang vinter. Strømmen i elva var veldig sterk, og ikke minst var det veldig kaldt vann. Langs elven leker Oskar på 4 år sammen med søsteren, mens bestemor Gerd Steine passer på. Han snubler og detter i elven, og bestemor Gerd hopper etter for å forsøke å redde Oskar. Elven blir for stri og hun selv mister fotfeste. Hans Christian Holte og Morteza Hamzeh ser at Gerd får problemer i den strie strømmen. Morteza er på samme side av elven som de to og hopper uti for å forsøke å redde de. Han merker selv raskt at vannet er veldig kaldt og at han får problemer og ikke klarer å hjelpe. Han roper etter hjelp. Hans Christian ser det hele fra motsatt side av elven, og da han hører ropene etter hjelp tar han av seg skoene og stuper uti. Han svømmer over den strie elven mot Oskar, Gerd og Morteza. Det er vanskelige forhold og en innsats som krever betydelig mot og innsikt.

Hans Christian jobber sammen med Morteza, og får Oskar inn til land. Bestemor Gerd klarer da å ta seg inn for egen maskin, men får hjelp av Hans Christian siste delen opp på land. Morteza kom seg opp på land selv. På grunn av både snarrådighet og dyktighet fikk ikke hendelsen et tragisk utfall og den dramatiske hendelsen endte godt. President i Norges Livredningsselskap Claire Ann Alfonso, ønsket velkommen og presiserte at takket være snarrådighet og dyktighet så endte den dramatiske hendelsen godt. Det er tre valører for hedring som NLS deler ut: Diplom, sølvmedalje og gullmedalje. Hans Christian Holte og Morteza Hamzeh fikk sølvmedaljen og mormoren fikk diplomet, i tillegg til blomster og gaver, og en hilsen fra Oslos ordfører Marianne Borgen. Ordføreren var dessverre forhindret i å delta på markeringen.


Det var en tøff opplevelse, det som skjedde ved Brekkedammen i fjor våres. Mormor Gerd hadde ikke anledning til å være med på markeringen. Derimot var Oskar selv, Oskars mamma Wenche Lynneberg, pappa Stig Furuset og storesøster Maria (9) der.


– Ennå er det nesten vanskelig å snakke om det. Men vi er evig takknemlig for at Oskar ble reddet, og vi synes det er fantastisk at de nå får påskjønnelse som viser at de er medmennesker. Vi har jo nesten ikke visst hvor mye vi kan takke redningsmennene, og det er godt med en avrunding og en markering som her hos Norges Livredningsselskap, sier en takknemlig og rørt mamma Wenche.


Hovedstyret av Norges Livredningsselskap (NLS) berømmer Hans Christian Holte, Morteza Hamzeh og Wenche Steine for fremragende utført jobb og gratulerer med innsatsen!

554 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page