top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

22 GJENNOM NÅLØYET

Oppdatert: 21. jun. 2022

Foundation for Environmental Education (FEE) har godkjent 22 lokasjoner med den gjeve statusen – Blått Flagg – i Norge i år.

KØBENHAVN (Livredderen) – Dette henger høyt og dette er vakre steder, sier president Claire Ann Alfonso i Norges Livredningsselskap.

Norge er medlem av Foundation for Environmental Education (FEE) og er representert ved den norske presidenten Claire Ann Alfonso. Hun er medlem i internasjonal jury i Blue Flags i Europa og stiller som styremedlem fra International Life Saving Associations (ILS).

Listen

I år ble 22 steder godkjent som Blått flagg-destinasjoner og det har vært en tøff vei for de som kan henge opp et karakteristiske blå flagget i vinden.

FFE-leder Johann Durand (t.v.) viser frem en godkjent Blått Flagg-strand i Den Dominikanske Republic.

Johann Durand)


Godkjente båtbedrifter: Kragerø Taxibåt AS KOK Oslo AS

Godkjente strender: Foten i Fredrikstad kommune Storøyodden badestrand i Bærum kommune Sjøstrand, Hvalstrand, Hvamodden, Holmenskjæret og Vollen i Asker kommune Bystranda i Kristiansand kommune Helleneset i Bergen kommune Sjøbadet og Tronvik i Moss kommune Ringshaugstranda i Tønsberg kommune Åkrasanden og Sandvesanden i Karmøy kommune Kroksand i Hvaler kommune Orrestranda i Klepp kommune Huk i Oslo kommune Badestranda i Dyreparken i Kristiansand kommune


Godkjente marinaer: Lillesang Gjestehavn i Lillesand kommune Kongelig Norsk Seilforening Dronning Marina KNS Seilsportsenteret i Oslo kommuneLivredderen tok en prat med leder for Foundation for Environmental Education (FEE)


– Hvorfor er Blått Flagg viktig?

– Blått Flagg har eksitert i 35 år og har godkjent 5.000 tildelte lokasjoner i 48 land.

Vi tilbyr et bærekraftig og et helhetlig rammeverk for lokasjonene, sier leder Johan Durand i Foundation for Environmental Education.

Han legger til at strandgjester, båtfolk, og vannentusiaster finner de samme standardene på alle strender knytteet til kunnskap, vannkvalitet, miljøaspekter, sikkerhet, serivice og enkel fremkommelighet for alle.


– Hvor sentalt er sikkerhetsaspektet når dere godkjenner steder?

– Sikkerheten knyttet til lokasjonen er avgjørende for å få godkjent Blått Flagg-programmet. Takket være vår institusjonelle partner, ILS International, kjører vi etter samme kriterier med faglige sikkerhetskriterier. Disse kriteriene må implementeres lokalt for å kunne flagge Blått Flagg i turistsesongen, sier FEE-lederen til Livredderen.


– Hvordan er utvikligen i Norge på dette feltet?

Takket være vår lokale medlemsorganisasjon – Foundation FEE Norway / Stiftelsen FEE Norway – har Blått Flagg vært tilgjengelig for kommuner og småbåthavner siden 2001, sier han.


Reiselivbedrifter fikk være med siden 2017.

Han tror de sterke relasjonene til offentlige myndigheter, sivilsamfunnet og næringsliv, gjør at Blått Flagg vil fortsette å vaie høyt i mange år fremover i Norge.

14 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentarer


bottom of page