top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

Jæren Surf Rescue 2019Ideen med å etablere en livredningstjeneste på utsatte strender langs Jæren har vært diskutert i mange år. Denne sommeren kan det skje. JÆREN (Livredderen): – En økning i badegjester og vannsportutøvere langs strendene krever at tiltak blir iverksatt av det offentlige, sier Christian Middelthon i Freesport Alliansen til Livredderen. Nystiftede Freesport Alliansen er en sammenstilling av foreningene som driver vannaktivitet i Jæren-området og lokale Delfinen svømmeskole. Dette er surfing, vindsurfing, SUP, fridykking, kite-surfing og etter hvert også livredning i samarbeid med Norges Livredningsselskap (NLS). Mange drukner

Fylket Rogaland ligger på toppen i antall drukningsulykker i Norge med 48 døde i perioden 2013-2018, ifølge Norsk Folkehjelp. Den nye Freesport Alliansen tar initiativ til å opprette Jæren Surf Rescue med tilhørighet til Norges Livredningsselskap. – Hvorfor er dette viktig? – Stavanger Aftenblad kunne i sommer referere til flere nestenulykker som ble avverget av surfere som tilfeldigvis var i nærheten av ofrene, sier Ingjerd H. Haastad i Delfinen svømmeskole. Dette har initiativtageren lyst til å gjøre noe med, før enda flere drukningsulykker skjer i området.

Livreddertjeneste

Målet er å få til et samarbeid med det offentlige for å bygge opp en livreddertjeneste i Jæren-regionen. Denne skal være tuftet og strukturert på lokal kompetanse som komplementeres med Norges Livredningsselskap sin kunnskap og kompetanse. – Vi har samarbeidet med Oslo kommune i 20 år i tilsvarende tjeneste som ønskes velkommen i Jæren-området, sier president Claire Alfonso

i NLS.

Tryggere sammen

Sammen ønsker partene å bidra til å gjøre mennesker tryggere på, ved og i sjøen i Jæren-regionen. Freesport Alliansen og NLS skal drive aktivt med opplæring og forebyggende arbeid i sammen med det offentlige, klubber, foreninger og bedrifter. Virksomhetene starter med fokus på å etablere en strandlivreddertjeneste på de mest utsatte strendene på Jæren sommeren 2019. For mer informasjon om Jæren-satsningen: www.freesport.no/livredning/

84 visninger0 kommentarer
bottom of page