top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

10 strender i årets StrandServiceInformasjonstjenesten StrandService dobler antall strender i år med informasjon til strandgjester rundt i Norge.

OSLO (Livredderen): – Etter en flott suksess i fjor, følger vi opp med å utvide til ti strender i år, sier leder for forebyggende avdeling Kristin Wiig Sandnes i Redningsselskapet StrandService er et servicekonsept fra Redningsselskapet og Norges Livredningsselskap. Begge organisasjonene har som visjon at ingen skal drukne og oppsøker strender hvor folk befinner seg med informasjon som et ledd i det forebyggende arbeidet mot drukning i Norge. Forebyggende informasjon Konseptet er å gi service til barn, unge og voksne mennesker som ferdes på strender i sommermånedene og bidra med forebyggende informasjon der folk ferdes. – Dette er informasjon om den lokale stranden, et plaster, eller en lindrende krem etter en brennmanet, solkrem, hjelp til å finne bortkomne barn, rydding av glasskår i strandkanten eller ringe nødetatene ved hendelser, sier Sandnes. StrandVertene er i knall oransje farger og lett å se i landskapet og skiller seg ut fra livreddere som er i rødt og gult. Livreddere har en mer avansert rolle med redning av mennesker i vann. Ti strender Nesten alle av fjorårets strender fortsetter tjenesten i år, og kun Steigen kaster inn håndkleet. – Det er en god bekreftelse at nesten alle blir med videre i år, sier president Claire Alfonso. I år er det tjeneste i Oslo, Ålesund, Bergen, Vestby, Horten og Larvik. I tillegg sluttføres det avtaler med strender i Arendal, Lillesand, Kristiansand, Stavanger og Måløy. Målet er å øke antall strender ytterligere i 2019. – Steigen droppet årets tjeneste på grunn av lite folk og dårlig vær, sier Alfonso, og legger til at hun takker for deres innsats i fjor.

Ønsker mer informasjon

I fjor var det 14 jenter og 13 gutter som deltok som StrandVerter på StrandService i Norge. – Det har vært viktig for oss at det er likevekt mellom kjønnene, sier Alfonso. Ifølge en undersøkelse fra InFact gjort på oppdrag fra RS og NLS viser at en av fem ønsker mer informasjon om strandvett, sjøvett og vannsikkerhet. – Den samme undersøkelsen viser også en av fem ikke vet hva de skal gjøre hvis de ser noen som er i drukningsfare, sier president Alfonso og legger til at derfor er denne tjenesten viktig i det drukningsforebyggende arbeidet. Det druknet 94 mennesker i Norge i fjor, ifølge tall fra Redningsselskapet.

43 visninger0 kommentarer
bottom of page