top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

65 millioner til svømmeopplæringNorges Livredningsselskap har sammen med andre vannaktører vært pådriver for å sikre penger til svømmeopplæring.

– Jeg vil spesielt takke partiet Venstre, men også resten av det politiske Norge som har sikret penger til svømmeopplæring i statsbudsjettet, sier president Claire Alfonso i NLS.

Nesten i mål Målet har vært at alle barnehager skal få gratis svømmeopplæring. Men Roma ble ikke bygd på en dag. – I vårt alternative budsjett lå det inne midler til å dekke alle aktuelle barnehagebarn. Vi fikk ikke til absolutt alt vi ville, men nå er vi svært nære, sier Venstre-mannen Abid Raja. 65 millioner kroner vil neste år gå til svømmeopplæring i barnehager. – Vi er nesten i mål, og vi må glede oss over at dette gir nesten 40.000 barn muligheten for gratis svømmeopplæring til neste år, sier Raja. Målet er at dette skal bli en europeisk modell meislet ut i Norge.

Søk i dag Jan Magnus Mikalsen er instruktør og daglig leder i Paradiset barnehage i Bodø. Han søkte penger til opplæring i inneværende år, og fikk midler. – Dere kan utgjøre en forskjell, sier han og oppfordrer andre barnehager til å gjøre det samme. Barnehager kan søke midler for å undervise i selvberging og svømming. – Vi søkte fylkesmannen om midler og det var ikke mye arbeid for oss, sier han. Han forteller at søknaden inneholdt hvilke kvalifikasjoner han selv hadde og hvem som var med på laget – så vips fikk de bevilget 21.000 kroner til et viktig arbeid. – Jeg har også et ferdig opplegg på fem timer hvis noen ønsker dette, sier han. Du treffer Jan Magnus Mikalsen på + 47 95 02 65 38

33 visninger0 kommentarer
bottom of page