top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

Rekordhøy deltagelse på instruktørsamlingDet ble gjennomført workshops i basseng, og noen fikk testet bading i Mjøsa under årets samling.

Norges Livredningsselskap hadde gleden av å ønske 100 instruktører velkommen til årets viktigste konferansehelg på Hunderfossen.

Årets samling hadde temaene: sikkerhet og førstehjelp i et drukningsforebyggende perspektiv. Valg av temaene understøttet Norges Livredningsselskaps posisjon som Norges ledende drukningsforebyggende organisasjon. Instruktørens rolle og ansvar for andre i, ved og på vann ble vektlagt under årets samling. Sikkerhet, forberedende og forebyggende tiltak er viktig å ha på plass i HMS mappen. Like viktig er arbeidsgiverens forpliktelse til å gi de som skal ha ansvar for vannaktivitet forsvarlig opplæring i sikkerhet og førstehjelp. På denne måten sikrer man at instruktørene kan ivareta sine forpliktelser ovenfor kursdeltagere og elevene, og opprettholder egen kompetanse.

NY KUNNSKAP

Førsteamanuensis Dr. Scient. Dagmar Dahl, ga forsamlingen et innblikk i knytningen mellom religion og svømming. Presentasjonen hennes var et resultat av forskning i sammenheng med en doktorgrad og ga et nytt perspektiv på hva vi arbeider med og kan oppnå, litt på siden av temaet for årets samling. Vår egen Mats Melbye har jobbet med å samle informasjon om sikkerhet i forhold til HMS i lover og forskrifter. Han har knyttet dette sammen i den nye boken som skal brukes på kurs for lærere og andre. Under samlingen ble deler av denne boken presentert og vi håper at boken kommer ut ila høsten.

Koordinator for obligatorisk skolesvømming i Lillehammer kommune, Bente Wainösdatter Laakso, ga instruktørene et

innblikk i prosessen hun har hatt rundt opplæring ute. Nå skal det gjennomføres mer aktivitet ute i, på og ved vann i skolen. Dermed er sikkerhet, risikoanalyse og forberedende tiltak mer aktuelt enn noensinne. Det ble en tur ned til Mjøsa får å se hvordan barn og ungdom har gjennomført skolesvømmingen ila det tidsvinduet det ikke ligger is på Mjøsa. Her var det mange badeglade instruktører.

INSTRUKTØRROLLEN I FOKUS

Det var en stund siden instruktørene innenfor baby- og småbarnsvømming hadde hatt om førstehjelp og andre helseproblemer man kan bli spurt om i løpet av et kurs, så dette var et av temaene i år. Sosiale relasjoner er viktig i jobben som instruktør, ikke bare for gode familie forhold, men for å få en problemfri vanntilvenning og svømmetime. Det ble gitt råd og tips om hvordan man kan få dette til. Instruktørene hadde en workshop i utebassenget om sikkerhet og redning knyttet til småbarn.

Under årets instruktørsamling ønsket vi også å gi alle, enten man arbeider inne eller ute, en sjanse til å øve på forskjellig caser i førstehjelp, slik at man kan føle seg litt tryggere når man har ansvar for grupper i, ved og på vann. Dette temaet får en aldri nok trening på og det ble en innholdsrik start på søndagens program.

Badevaktinstruktørene gikk i dybden på problematikken ved flere aspekter av badevaktens ansvar. Risikoanalyse av hallen, arbeidsmiljø og hvordan bruk av overtid kan påvirke ansattes helse er noen av temaene som ble presentert. De hadde også en del øving på ulykker i bassenget.


50 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page