top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

Første norgesmesterskap i havlivredning52 livreddere og 15 «nippers» stilte til start i Arendal i landets første norgesmesterskap i havlivredning. ARENDAL (Livredderen): – Det var strålende sol under arrangementet, «mi e jo på Sørlandet», sier ansvarlig for mesterskapet Beate Hvideberg Boye i Arendal Svømme- og Livredningsklubb. Norgesmesterskapet har vært arrangert innendørs i Norge i tre titalls år, men årets første offisielle mesterskap utendørs ble arrangert i Arendal i september

PIPPI LANGSTRØMPE Det var 52 påmeldte livreddere og 15 «nippers» (Red. anmerk småbarn i alderen 8-13 år) til årets mesterskap i havlivredning på Strand Hotell Fevik. Det var utøvere fra Vestby, Romerike, Froland, Sjøstjerna og Arendal. – Jeg har med meg et styret som sier «det har vi ikke gjort før, så det får vi sikkert til» med referanse til Pippi Langstrømpe, sier Boye, og legger til at å gjennomføre et slikt mesterskapet var en spennende utfordring.

MANGE AVTALER Boye sier at det var mye arbeid i forkant av mesterskapet, og at en av utfordringene var manko på frivillige til å hjelpe arrangøren. – Dette arbeidet er å gjøre avtale med kommunen, hotellet, sponsorer, markedsføring, budsjett og utstyr til øvelser, merking av bane, sier Boye. Hun anbefaler til fremtidige arrangører at arrangementet går over to dager, og ikke på en dag som de gjorde. Det ble for knapt erkjenner arrangørklubben i ettertid. – Ja, vi kunne nok tenke oss å gjøre det igjen, men ikke neste år, sier hun lattermild.


34 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page