top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

Oslo Open Water mot nye høyderSikkerheten er viktigst under Oslo Open Water.

Partnerskapet mellom Norges Livredningsselskap og Oslo Idrettslag Svømming blomstrer. Etter en vellykket og trygg gjennomføring i år sikter Oslo Open Water mot nye høyder neste år.

Vellykket gjennomføring

Lørdag 19. august ble Oslo Open Water arrangert for fjerde gang. Stevnet, som er Norges største Open Water svømmestevne, er et samarbeid mellom Oslo Idrettslag Svømming og Norges Livredningsselskap. Med over 300 deltagere er stevnets general Hans Jacob Stoebner, daglig leder og sportssjef for Oslo Idrettslag Svømming, fornøyd med både oppmøte og gjennomføringen. – Vi ser på året i år som «år null», hvor vi fikk sjekket at den nye modellen og partnerskapet mellom Oslo Indrettslag Svømming og Norges Livredningsselskap fungerte ordentlig. Og det gjorde det, årets arrangement var prikkfritt. Det var veldig mange fornøyde deltagere på lørdag og jeg har fått masser av ros fra deltagerne også i ettertid, sier Stoebner. Han roser Norges Livredningsselskap for det arbeidet som ble gjort og for samarbeidet mellom partnerne. – Jeg vil si at samarbeidskulturen mellom våre organisasjoner nærmest er perfekt, sier Stoebner. Årets arrangement ble gjennomført uten alvorlige hendelser, og alt utstyr og løpsopplegg virket etter planen.

Full fart fremover

Norges Livredningsselskap og Oslo Idrettslag Svømming har ikke lagt skjul på ambisjonene for årene fremover er høye, og arbeidet med neste års planer er da også allerede i gang. Stoebner forteller at ambisjonene både er sportslige og med antall deltagere og arrangørene er ikke er redd for å tenke nytt. – Vi skal ha langt flere deltagere neste år, og jeg håper på at vi skal klare å doble det, sier han. Videre forteller han at de også vil jobbe tungt for enda bedre konkurransegjennomføring. Det endelige målet er klart: – Vi skal bli en av de Norske klassikerne, sammen med for eksempel Birkebeineren, sier han entusiastisk! Stoebner har stort tro på open water formatet, og venter sterk vekst i idrettsgrenen i årene fremover. – Jeg tror open water nå er på samme sted som triatlon var i sin spede begynnelse for noen år siden. Det er en fascinerende og veldig spennende sport, både for deltagere og publikum. Så her er det et stort potensial, avslutter Stoebner.

37 visninger0 kommentarer
bottom of page