top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

Fra babysvømming til livredderNorges Livredningsselskap driver med babysvømming, selvberging, svømmeopplæring og alt fra StrandService til operative livreddere.

– Vi vet at mer enn en av ti er redd og bekymret når de og familien er på stranden, og kunnskap fra baby til proffe livreddere er essensielt, sier president Claire Alfonso i Norges Livredningsselskap (NLS). Evolusjonsteorien NLS er en landsomfattende ideell organisasjon som arbeider for å fremme kunnskap om selvberging, svømming, livredning, førstehjelp og sikkerhet. – Vi er nå representert i alt fra babysvømming på hvert nes i Norge, selvberging, og svømmeopplæring, sier Alfonso, og legger til at det nye skuddet er StrandService som er et nytt informasjonskonsept i samarbeid med Redningsselskapet. – Dette er litt som å vokse opp, fra babysvømming til livreddere, sier hun. Ingen skal drukne

Redningsselskapet og Norges Livredningsselskap har innledet et samarbeid om å informere og lære besøkende på strender bedre vann- og sjøvett. – Vi har felles visjon om at ingen skal drukne, og StrandService er en del av vårt forebyggende arbeid mot å informere Oslos befolkning, sier Alfonso. Felles mål gjennom denne forebyggende tjenesten er å få ned antall drukninger i Norge. Det druknet 91 personer ifølge Norsk Folkehjelp i Norge i fjor. Pilotprosjekt StrandService er fullfinansiert av samarbeidspartene og er et pilotprosjekt i sommer. Utvalgte pilotstrender er Steigen i Nordland, Ålesund i Møre og Romsdal, Bergen i Hordaland, Arendal i Aust Ager, Larvik i Vestfold, og Sørenga Sjøbad i Oslo. – Vi har ambisjon om å rulle ut konseptet i det ganske land neste sommeren og vi ønsker å høste verdifulle erfaringer i sommer, sier leder for forebyggende avdeling Kristin Wiig Sandes i Redningsselskapet. Informasjonsservice StrandService er som navnet sier en service til barn, unge og voksne mennesker som ferdes på strender i sommer. Dette kan være alt fra forebyggende informasjon, en som sårt trenger et plaster eller en lindrende krem etter en brennmanet, solkrem, hjelp til å finne bortkomne barn, rydding av glasskår i strandkanten eller ringe nødetatene ved hendelser. StrandVertene er i knall oransje farger og lett å se. – StrandVertene som bemanner StrandService er ikke livreddere, men ungdommer som ønsker å gi informasjons-service til strandgjestene, sier Alfonso.

239 visninger0 kommentarer
bottom of page