top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

Verdens beste livredder besøkte NorgeSørafrikanske Ryle De Morny (28) er en av verdens beste livreddere, og har vunnet de fleste VM-medaljer de siste ti årene. I vinter trente han med livreddere på Nesodden. NESODDEN (Livredderen): – I høysesong trener jeg tolv økter per uke, sier sørafrikanske Ryle De Morny da Livredderen møter han etter trening på Nesodden. Som niåring begynte 28-åringen som frivillig innen livredningsporten i Cape Town – også kjent som Kappstaden – i Sør-Afrika. Nå er livet dedikert til livredning. Han sier disiplin, teknisk trening og gode mennesker som motiverer er avgjørende. Unik sportsmann Det finnes knapt noen mann som løper raskere i sanden og som knuser motstanden hardere i øvelsen Beach Flags enn sørafrikaneren Ryle De Morny. – Det har vært noen flott år, og jeg er en såkalt «late bloomer» i livredningssporten, sier han og legger til at han nå vier hele livet sitt til denne sporten. I Cape Town utvikler han også spesialutstyr som brukes i idretten Crossfit som inntektsgivende arbeid. Det som startet som en hobby har blitt en livsstil. – Det finnes ikke noe bedre i livet enn å redde et menneskes liv, sier han og forteller at tiden ellers er fylt med utallige timer med trening, og reiser til ulike mesterskap. En rekke titler Siden 2008 har den sympatiske mannen vunnet de fleste medaljer innen øvelsene Beach Sprint og Beach Flags – og allerede nå begynner han forberedelsen til verdensmesterskapet som til neste år skal være i Adelaide i Australia. – Mitt neste mål er å se hvordan formen utvikler seg med baneløping og målet er å vinne «the double» (Red. Anmerk; Beach Flags og Beach Sprint i senior) i 2018, sier han til Livredderen. Det norske landslaget skal også ned til dette mesterskapet.


Norsk kompis Norgeseventyret startet i fjor da sørafrikaneren ble kjent med den norske livredderen Gard Øvergaard som deltok, som eneste norske, i et mesterskap i Sør-Afrika. – Gard var den eneste utlendingen som deltok og vi er siden blir gode venner, sier De Morny til Livredderen og forklarer at det er derfor han er på besøk i Norge. Gard Øvergaard er en av Norges beste utøvere innen livredningsporten og inviterte verdensmesteren til å trene med Sjøstjerna svømme- og livredningsklubb i vinter. – Det er inspirerende for oss som klubb generelt og meg spesielt, sier Øvergaard.

De Morny skryter uhemmet over oppholdet i det kalde nord og ønsker seg tilbake.

87 visninger0 kommentarer
bottom of page